All Party Events

Precíz rendezvényszervezés és ízletes ételek a
lenyűgözött vendégekért

Cégvezetők Bálja - Beszámoló

Már az érkezés pillanatában bizonyos volt, hogy az idei bál - külsőségeiben feltétlenül - felülmúlja a tavalyit. A vendégek fogadása, az asztalok, a terítés, határozottan jobban sikerült. Ha most ugrunk egy nagyot és a végéről tekintünk vissza, akkor is kijelenthetjük: érdemes volt elmenni a Cégvezetők báljára!

.

A bejáratnál az asztalhoz kísérő hostess kedves, a pezsgő és a koktél hideg volt - ez már önmagában jó kezdetet jelent. Aki megjött, az a többiekre való várakozás idejét jóféle pálinkák kóstolásával tölthette ki, a választékra panasz nem lehetett.
 
 A főrendező rövid megnyitó szavai után a bál egyik díszvendége, Joao Miguel Vahekeni, az Angolai Köztársaság nagykövete üdvözölte a résztvevőket és még az is lehet, a beszéd hallatán közülük egyikük-másikuk elgondolkodott: az angolai olaj vagy a gyémántüzletbe szálljon be inkább?
Tanulva a tavalyi gondokból, a műsor pontosabban kezdődött és rövidebb is volt, ezáltal hamarább kerülhetett sor a vacsorára - tovább fokozva ezzel a közönség elégedettségét. A bál nemzetközi jellegét nem csak az asztalok körül ülők sokszínűsége tükrözte. Az Afrika Centrum akrobatikus táncosa mindjárt a műsor elején felvillanyozta a hangulatot, így az előzetes tájékoztatókban meg nem hirdetett, meglepetés szereplő helyzete is könnyebb volt. Huszár Zsóka előadásában a világslágereket valóban élvezte a hallgatóság. A helyzet egyben jó bizonyosságul szolgált arra is: lehet valaki idehaza alig, külföldön viszont annál jobban ismert.
 
A bál menüjéről - és tegyük hozzá - a valóban tökéletes kiszolgálásról a Viktorya Catering Party Service gondoskodott. Az ő munkájukat dicsérte az alkalomhoz illő, elegáns terítés és az, hogy az ételekre, italokra egy asztalnál sem kellett az elengedhetetlenül szükségesnél többet várakozni.
Ha már az ételekről szólunk, nem titok, a főfogásra többen is igencsak kíváncsiak voltak. Kiderült ugyanis még korábban, hogy ez az étel a tulajdonos lányának kedvence. Nos, az ifjú hölgynek jó ízlése van, igaz a szakács is kitett magáért. A vékony szalonnába göngyölt, pácolt csirkemell, vörösboros, diós szilvamártással nem hagyott maga után kívánni valót. Illetve mégis! De ezen kívánság kielégítése már kívül esett a konyha felelősségén.
Sportnyelven szólva célegyenesébe fordult a Cégvezetők Jótékonysági Báljának szervezése. Az ilyenkor szokásosan utolsó pillanatra hagyott kérdések tisztázódtak és - amint azt korábbi cikkünkben ígértük - ezúttal már tájékoztatást adhatunk a részletekről, néhány érdekességre is fény derült.
A többéves hagyománynak megfelelően, hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére szervezett bálra február 11-én /azaz ma/kerül sor, a budai oldal csodálatos környezetében újjáépült Barabás-villában (Bp., XII. Városmajor u. 44.). Kezdete este nyolc óra, a vendégeket már 19 órától fogadják. A rendezvénynek különleges díszvendégei lesznek: Joao Miguel Vahekeni, az Angolai Köztársaság nagykövete, Sami Charles, Nigéria hercege és felesége, Sportnyelven szólva célegyenesébe fordult a Cégvezetők Jótékonysági Báljának szervezése. Az ilyenkor szokásosan utolsó pillanatra hagyott kérdések tisztázódtak és - amint azt korábbi cikkünkben ígértük - ezúttal már tájékoztatást adhatunk a részletekről, néhány érdekességre is fény derült.
valamint Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség alelnöke.
 
A bál célja - a jótékonyság gyakorlásán túlmenően - hogy az üzleti élet kiválóságai együtt szórakozzanak és közben olyan kapcsolatokra tegyenek szert, amit másként igen körülményes volna kiépíteni. A rendezvény máris nemzetközinek tekinthető és - a szervezők szándéka szerint - a jövőben ez még inkább így lesz.
 
A bálrendezők jól tudják, egy bál nem az evés-ivásról szól, de azért korántsem mindegy, mi kerül az asztalokra. Ezúttal a menüről és a vendégek kiszolgálásáról a VIKTORYA CATERING Party Service gondoskodik. A cég tulajdonosától, Suha László úrtól megtudtuk, hogy már a belépés pillanatában szokatlan látvány fogadja majd a vendégeket. Az asztalokat arany abrosz takarja és a terítékekhez tartozó szalvéta is aranyszínű lesz. Előételként bentavölgyi füstölt sonkát szolgálnak fel sárgadinnyével, ezt fácán erőleves fürjtojással, konyakkal követi. A főétel olyan különlegesség, amit így, ebben a formában még soha sehol nem készítettek el! Nevét - csakúgy, mint a Party Service maga - a tulajdonos lányáról kapta. Ismerkedjünk meg a részletekkel! Tehát: Viktorya csirkemell baconba göngyölve, szatmári szilvamártással, hozzá steak burgonya jár, héjában sütve. Az ifjú hölgy kedvenc étele úgy készül, hogy a csirkemellet speciális páccal bepácoljuk, baconba göngyöljük és egy napig, hűtőben érleljük. Majd a csirkemelleket tepsibe tesszük fóliával, betakarjuk, félkészre sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, a húst készre sütjük, de vigyázzunk nehogy túlsüljön, mert akkor nem lehet szépen szeletelni! Tálaláskor szeletelve helyezzük a tányérra. A köretet friss burgonyából készítjük, félig megfőzzük, negyedeljük, fűszerezzük és tálalás előtt forró olajban megsütjük. A mártás: szilvalekvárt kevés vízben feltesszük főni, és amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, szerecsendió, fahéj, vörösbor, rum, őrölt dió, zúzott aszalt szilva hozzáadásával ízesítjük.
Tessék kitalálni, mindezek után mi következhet desszertként? Eláruljuk: csokoládé szökőkút! A csokoládénak amúgy is nehéz ellenállni - miért is kellene? - hát még ha eper, banán, kivi, narancs-szeletkéket borít be a dúsan omló, olvadt csokoládé.